Om bloggen

Denna blogg startades 2017 som ett utlopp för mina tankar och funderingar gällande dans. Det kan gälla något jag har lagt märke till på socialdansen, en aspekt av dansen som gör ett extra stort intryck eller kanske är en källa till återkommande irritation, eller en uppenbarelse som slog igenom på den senaste kursen. Av egen erfarenhet vet jag att saker och ting ofta klarnar när man blir tvungen att sätta penna mot papper – eller finger mot tangentbord, som man nog skulle säga idag. Och om det dessutom kommer någon annan till gagn, varför då inte skriva öppet?

Med risk för att vara övertydlig bör det nämnas att allt jag skriver här endast är min synvinkel, som säkerligen inte stämmer med hur många andra skulle se på det. Och det är helt okej – vi har alla olika erfarenheter och förutsättningar, vilket gör det omöjligt att finna en sak som alla är överens om. Det viktigaste, tycker jag, är att alla tillämpar det man ser, hör, och känner på det sätt som passar en själv bäst.

Namnets bakgrund

Dancito, ergo sum är en ploj på cogito, ergo sum, som är den latinska översättningen på jag tänker, alltså är jag, en fras som den franska filosofen René Descartes skrev på sitt modersmål.1 Att dansa på latin är egentligen ballo eller salto men jag tyckte att dancito lät bättre, även om det inte är korrekt. Och ingen hade förmodligen lagt märke till det om jag inte hade sagt något.

Referenser

  1. Cogito, ergu sum. https://sv.wikipedia.org/wiki/Cogito,_ergo_sum. 22 juli 2017.