Överblick av dans i Sverige 2018

Min sambo, Linda, och jag pratade för ett tag sen om att göra en dansresa runt Sverige. Alltså, att hyra en husvagn eller en husbil i en vecka eller två, och sen åka runt i Sverige från ett dansställe till ett annat.

Det fanns bara ett problem: hur ska man åka för att hinna med så mycket dans som möjligt? För att svara på den frågan behöver vi veta (1) vart i Sverige är det dans, och (2) när är det dans? Denna information kan man hitta på danslogen.se, en sajt som listar danstillfällen över hela Sverige. Informationen kan sorteras på flera olika sätt, men inget av dessa ger en geografisk överblick.

Därför bestämde jag mig för att sålla ut informationen från hemsidan och sedan rita ut den på en karta med hjälp av Google Maps. Resultatet finns nedanför. Under hela 2018 (från och med 9 mars; danslogen.se tillåter en inte att se scheman bakåt i tiden) finns det alltså 487 ställen där det anordnas totalt 3784 danstillfällen, varav 572 tillfällen är på båtar.

Med hjälp av detta verktyg gick det mycket lättare att planera. Om ni kommer på förslag på förbättringar, skriv dem då i kommentarfältet längst ner på sidan.

Välj dansband att inkludera () Välj datum:
Antal danställen: Antal danstillfällen: Antal dansband:

Tillvägagångssätt

För de som är intresserade extraherades informationen från HTML-koden till JSON med hjälp av några Python-skript. Koordinaterna för platserna hämtades via Google Maps Geolocation API, vilket fungerade smärtfritt för runt 1900 av alla 2714 dansställen som fanns listade. För de övriga hittades inga koordinater, vilket inte gjorde något för de hade inget aktuellt schema ändå. Dock saknades koordinater för ca 50 dansställen med aktuellt dansschema, vilka togs reda på manuellt genom egenhändigt googlande. (En uppmaning till alla dansställen som har en hemsida eller facebook-grupp: lägg till en adress eller karta – eller ännu bättre, GPS-koordinater – som visar vart sjutton stället ligger!)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *